Miljönären förvärvar värmländskt företag

Mitt i pandemin satsar Miljönären och förvärvar företaget Färg & Tapettjänst i Säffle AB, i Säffle.
– Detta är vårt största företagsförvärv. Nu stärker vi koncernen och utvecklar verksamheten i Värmland, säger Klas Hedlund, styrelseordförande i Miljönären och delägare tillsammans med Andreas Söderqvist.

Inom Miljönären finns en drivkraft att göra offensiva satsningar, även när samhället drabbas av utmaningar. Bland annat byggde Miljönären sitt huvudkontor under den finanskris som drabbade världen för tio år sedan.
Nu satsar Miljönären på framtiden – mitt i pandemin – genom att förvärva Färg & Tapettjänst i Säffle AB, som kommer att heta Miljönären Färg & Tapet.
– Så länge vi själva kan kontrollera utgången av våra olika projekt känner vi oss lugna. Detta är ett sådant exempel, säger Klas Hedlund.
Koncernen Färg & Tapettjänst i Säffle AB erbjuder måleri, golv samt kakel och klinker. Dessutom ingår färgbutiker i Säffle och Åmål, samt den del som äger fastigheterna.

Klas Hedlund och Andreas Söderqvist från Miljönären, förvärvar Färg & Tapettjänst i Säffle AB av Jonny Widén.

Säkerställa verksamheten
Jonny Widén säljer entreprenaddelen med måleriet, golvläggningen samt kakel och klinker till Miljönären.
– Genom den här affären med Miljönären säkerställs möjligheten att utveckla verksamheten i framtiden. Det är ett ansvar mot både anställda och kunder, säger Jonny Widén och förklarar varför det blev Miljönären:
– De erbjuder också ett helhetskoncept när det gäller ytskikt, vilket är en fördel. Dessutom har ledningen för Miljönären en kunskap och ett engagemang att driva verksamheten i mindre orter som Säffle och Åmål, där vi verkar.
Genom att Jonny Widén säljer entreprenaddelen fokuserar han på butikerna och fastighetsdelen.

Alla får stanna
Detta är 13:e företagsförvärvet som Miljönären gjort under nästan lika många år – och det största förvärvet. Det nya bolaget omsätter 20 miljoner. I det sammanhanget poängterar Klas Hedlund att Miljönären förvärvar ett ovanligt välskött företag med bas i Säffle och Åmål. Miljönären Färg & Tapet kommer att ha kunder inom bland annat kommuner, allmännytta och större byggföretag.
– Detta är ett bra sätt för oss att stärka verksamheten i den delen av Värmland och bland annat etablera kontakter med byggentreprenörer, som vi inte tidigare haft där, säger Klas Hedlund som tillägger att samtliga 16 medarbetare kommer att få vara kvar, liksom att verksamheten ska fortsätta i samma område som tidigare.
– Business is local. Vi ska fortsätta ha en stark lokal förankring. Det är en framgångsfaktor, menar Klas Hedlund.