,

Miljönären har köpt Lebe Golv i Karlstad

Nu kan Miljönären erbjuda totaltjänster även i Karlstad och Kristinehamn.
Det står klart sedan Miljönären förvärvat Lebe Golv, med åtta anställda.
– Det känns bra att det nu finns en aktör i Karlstad och Kristinehamn som kan erbjuda helhetslösningar, för både golv, väggar och tak, säger Tommy Johansson, som säljer Lebe Golv och blir arbetsledare i Miljönären.

I flera år har Miljönären varit ett etablerat måleri i Karlstad och Kristinehamn. Samtidigt har Miljönären, med huvudkontor i Borlänge, utvecklats till ett ytskiktsföretag i Dalarna med tjänster inom måleri, golv samt kakel & klinker.
– Det har blivit en stor framgång i Dalarna. Därför är det roligt att vi nu kommer att kunna erbjuda detta även i Karlstad och Kristinehamn, säger Andreas Söderqvist, VD för Miljönären.

Tommy Johansson

Tommy Johansson har sålt Lebe Golv till Miljönären och följer med som arbetsledare.

Naturlig affär
På senare tid har Miljönären och Lebe Golv arbetat nära varandra på flera uppdrag i Karlstad. Därför var det naturligt för Tommy Johansson, 74, att sälja Lebe Golv till Miljönären när han bestämde sig för att trappa ner sin yrkeskarriär.
– Miljönären är ett seriöst företag som jag har stort förtroende för. Därför är jag glad att affären med Miljönären kunde bli verklighet, säger Tommy Johansson.

Trygghet
Miljönärens styrelseordförande, Klas Hedlund, som äger koncernen tillsammans med VD:n Andreas Söderqvist, betonar vikten av trygghet och fortsatt lokal förankring för golvverksamheten i Karlstad och Kristinehamn:
– De åtta, som i dag arbetar på Lebe Golv, följer med och blir anställda av Miljönären. Tommy Johansson kommer att vara arbetsledare. Vi gör på liknande sätt som när vi tidigare förvärvat företag. Det har fungerat bra.
Det innebär att verksamheten kommer att fortsätta under namnet Miljönären – Lebe Golv. Det är ett starkt varumärke..
Miljönären – Lebe Golv blir därmed också ett dotterbolag till Miljönären Golv, som är en del av Miljönärenkoncernen.
– Vi på Lebe Golv känner att det här kommer att bli bra. Samtidigt är det roligt att vi nu kan erbjuda kompletta tjänster från golv till tak. Det har många frågat efter, säger Tommy Johansson.

Örebro nästa
Nu kan alltså stora delar av Dalarna och Värmland erbjuda tjänster inom golv, måleri samt kakel och klinker. När öppnas den möjligheten för kontoret i Örebro?
– Det är något vi nu jobbar på, säger Andreas Söderqvist.