,

Emil vidare till måleri-VM

Miljönärens Emil Eriksson behåller positionen som en av Sveriges bästa målare.
Det står klart sedan han nyligen vann svenska kvalet till yrkes-VM, som i höst avgörs i Abu Dhabi.

 Emil Eriksson

Miljönärenmålaren Emil Eriksson visade klassen när kvalet till måleri-VM avgjordes. Han vann och ska nu representera Sverige i Abu Dhabi. Foto: MYN.

– Det här är mitt livs chans att lycks i en stor yrkestävling, sa Emil Eriksson till lokalmedia, som uppmärksammade hans kvalsuccé med stort utrymme.
Emil Eriksson har, parallellt med det dagliga jobbet som målare på Miljonärens Rättvikskontor, haft en riktigt spännande tid bakom sig.
För knappt ett år sedan vann han måleri-SM. Det blev starten på en intensiv hårdträningsperiod inför måleri-EM, som avgjordes i december avgjordes i Göteborg.
Tyvärr bidrog en kommunikationsmiss till att detta EM blev en stor besvikelse för honom.
Därför var det en revanschfylld Emil Eriksson som ställde upp i VM-kvalet mot Malin Arkelöw och Nathalie Andersson – de övriga två medaljörerna från SM 2016.
Delmomenten i kvalet var snickerimålning, tapetsering och bildöverföring. När juryn sagt sitt var Emil Eriksson vinnare.
Nu väntar alltså VM i Abu Dhabi. En drömresa och en drömtävling för Rättviksmålaren.
Innan dess skall han dock underkasta sig månader av träning och förberedelser. En fördel för Emil Eriksson är att han nu blivit en rutinerad målare i dessa tävlingssammanhang.