,

Miljönären förvärvar BECA Golv & Plattsättning

Miljönären förvärvar Borlängeföretaget BECA Golv & Plattsättning. Ytskiktsföretaget Miljönären breddar därmed sina tjänster inom segmentet golv och plattsättning.
– Vi förvärvar ett seriöst företag, som verkat under lång tid. Där finns mycket kunskap och ett brett nätverk av kunder, säger Anderas Söderqvist, VD på Miljönären. Han är också delägare av Miljönären tillsammans med styrelseordföranden Klas Hedlund.

I juli 1986 grundade Bengt Eriksson företaget, som i dag heter BECA Golv & Plattsättning, med kontor i Borlänge och har nio anställda. Kundkretsen finns i Mellansverige. De erbjuder traditionella golvtjänster och har spetskunskaper inom bland annat golvavjämning och industrigolvbeläggning.
På senare tid har Bengt Eriksson känt att det var dags att sälja sitt företag.
– Efter 32 år kände jag mig nöjd och frågade ledningen för Miljönären om de ville köpa företaget. Det kändes bra eftersom jag vet att Miljönären har en seriös ledning och verksamhet, säger Bengt Eriksson.

Glädje

Partnerna känner varandra bra efter att ha samarbetat i flera projekt de senaste åren och för ett år sedan inleddes konkreta förhandlingar. Nu är det klart.
– Jag är mycket nöjd. Det här blir bra, sa Bengt Eriksson, när han skrivit under kontraktet.
Klas Hedlund betonar glädjen i affären.
– Det här har varit en rolig process som präglats av seriositet och trivsel. Nu förvärvar vi ett seriöst företag som verkat under lång tid. Där finns mycket kunskap.
Samtliga nio anställda inom BECA Golv & Plattsättning erbjuds att fortsätta sina anställningar inom Miljönären. Bengt Eriksson kommer att bli Miljönärens ansvariga för kakel och klinker samt området för golvavjämning.

Volym och kunskap

Andreas Söderqvist säger att den här affären kommer betyda mycket för Miljönärens fortsatta utveckling inom golvområdet.
– Volymmässigt ökar vi golvverksamheten med cirka 25 procent. Men det viktigaste är att vi får vi ett tillskott av våra tjänster inom bland annat golvavjämning och industrigolvbeläggning. Den kunskap som finns inom BECA Golv & Plattsättning, kommer att bidra till en bra utveckling för Miljönären.
Detta är tionde företaget som Klas Hedlund och Andreas Söderqvist förvärvar sedan de 2005 blev ägare i Miljönären. Under dessa år har de skapat en bra modell som präglar processen vid företagsförvärv:
– I den processen gäller det att vara så öppen som möjligt. Relationen mellan parterna måste präglas av förtroende och respekt, säger Klas Hedlund.

Bengt Eriksson har skrivit under kontraktet som innebär att Miljönären, som representeras av ägarna t.v. Andreas Söderqvist, och t.h Klas Hedlund, förvärvar hans företag BECA Golv & Plattsättning.