,

Ny tjänst: Målning av betongtegeltak

Vi kan nu erbjuda en ny tjänst inom området för specialmåleri: målning av betongtegeltak.

Ofta är äldre tak inte dåliga, utan bara gamla. Genom att måla takpannorna istället för att byta dem gör du ett smart val för både plånboken och miljön. Färgen skyddar dina betongpannor från nedbrytning t.o.m. bättre än dagens fabriksnya pannor – och kan förlänga ditt taks livslängd med upptill 15 år. Takfärgen finns i 16 olika kulörer och 5 olika glanser.

Miljönären utför målning av betongpannor på tak

Så här går det till:

 1. Besiktning:
  En översyn av takets allmänna kondition.
 2. Offerering:
  En offert upprättas som grundar sig på takets yta, mängd påväxt och komplexitet i taklösning.
 3. Borttagning av påväxter:
  Borttagning av eventuella påväxter sker med produkten Iso A-Clean för att försäkra att inga påväxter finns kvar. Taket tvättas sedan noggrant rent från avlägsnad påväxt och övrig smuts. Därefter får taket torka.
 4. Taktvätt:
  Taket tvättas noggrant rent från påväxt och övrig smuts. Därefter får taket torka.
 5. Grundning och målning:
  Målningen sker i två till tre steg, eventuell grundning först och sist två färdigstrykningar. Porerna i betongen blir stängda av färgen som påmålas vilket förhindrar framtida mossbildning och ger en god vatten-och smutsavvisande yta med vacker lyster.
 6. Städning:
  Vi ser alltid till att lämna det rent och snyggt efter oss.
 7. Klart:
  Ytan håller minst 10–15 år under normala förhållanden. Njut av ditt nymålade vackra tak!

 

Vill du veta mer? Tveka inte att kontakta oss så berättar vi mer om vår nya tjänst.