Samtal efter dagens skift.
,

Därför går det bra i Gävle

Miljönärens comeback-etablering i Gävle har gått över förväntan. Det bekräftar projektledare Mats Björklund:
– Vi har mycket att göra och många projekt att jobba på. Här finns stora utvecklingsmöjligheter för framtiden.

Mats Björklund ägde och drev Hofors Måleri fram tills företaget köptes upp av Miljönären 2019. Han har sedan dess fungerat som projektledare i Hofors. Men nu, när Miljönären satsar vidare i Gästrikland, kommer Mats Björklund att ha större fokus på Gävle.

Där sker utvecklingen på ett intressant sätt. Miljönären hade först bara en målare i Gävle. Det var Mikael Sörling som gjort ett imponerande jobb. 

Nästa steg var att öppna kontor med lager, personalutrymmen och en bas för verksamheten i Gävle. Att sedan förstärka närvaron med ytterligare målare kunde blir svårt med tanke på svårigheten att få tag på hantverkare.

Duktiga målare
Även det har gått bra vilket innebär att följande Miljönärenmålare nu jobbar i Gävle:

Mikael Sörling, Mikael Olsson, Johan Ebbefjord, Håkan Ebbefjord samt Mats Björklund som nu är projektledare och även har en säljfunktion i Gävle.

– Vi har nu fått fyra skickliga målare, vilket nog är en blandning av tur och skicklighet i rekryteringen, säger Mats Björklund och fortsätter:

– För oss var det också viktigt att öppna ett kontor här för att visa att vi fysiskt verkligen finns i Gävle.

Servicemåleri

Måleriverksamheten i Gävle har mest inriktats på servicemåleri, en medveten strategi för att skapa en grund som verksamheten kan lyfta ifrån och en bredare kundkrets.  

– Nu är det viktigt att vi visar oss och verkligen signalerar att vi finns i Gävle. Därför är marknadsarbetet viktigt. Många känner igen oss och andra har inte ens märkt att vi varit borta från Gävle. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter.

Samtal efter dagens skift.

Samtal efter dagens skift. Mats Björklund, Mikael Olsson, Johan Ebbefjord, Håkan Ebbefjord samt Mikael Störling tillhör Miljönärens kontor i Gävle.

Hur kommer Miljönärens verksamhet att se ut i Gävle om fem år?

– Då hoppas jag vi utvecklats till att vara tio man på kontoret och vi har fler uppdrag och kunder. Dessutom hoppas jag att vi också kunnat utveckla våra tjänster inom golv samt kakel och klinker. Gävle är ganska stort med drygt hundratusen personer. Det finns mycket att jobba på, menar Mats Björklund.