,

Miljönären förvärvar måleri i Jämtland-Härjedalen

Miljönären förvärvar måleriföretaget KM Måleri, i Östersund och Åre. Därmed gör Miljönären-koncernen entré i Jämtland-Härjedalen.

– Det är spännande att sätta ner flaggan i en ny region. Vi har länge varit intresserad av att komma in på den marknaden. Därför ser vi detta som en spännande möjlighet, säger Klas Hedlund, styrelseordförande och delägare i Miljönären.

KM Måleri, som i framtiden ska heta – Miljönären KM Måleri – har länge varit ett väletablerat måleri med verksamhet i Östersund, Åre samt i Härjedalen. Fram till nu omsätter företaget cirka 25 miljoner och har 25 medarbetare.

När ägarna Stefan Persson och Patrik Larsson insåg att de hade en för liten administrativ organisation, för att KM Måleri skulle kunna fortsätta växa, kände de att det var dags att sälja företaget.

– Vi hade läst om Miljönären och fick en bra känsla. Därför tog vi kontakt med dem och erbjöd oss att sälja, berättar Stefan Persson, som varit delägare på KM Måleri tillsammans med Patrik Larsson.

 

Affären där ytskiktsföretaget Miljönären förvärvar KM Måleri, är klar och de inblandade ägarna skakar hand. Fr.v: Anderas Söderqvist (Miljönären), Stefan Persson (KM Måleri), Klas Hedlund (Miljönären) Patrik Larsson (KM Måleri).

 

Rätt tid

Den kontakten kom i exakt rätt läge för Miljönärens ledning:
– Vi har sedan en tid haft blickarna på Jämtland-Härjedalen och noterat att Östersund är en tillväxtkommun samtidigt som samhällena expanderar mycket på orter i fjällen som Åre, Vemdalen och Ramundberget, säger Klas Hedlund och fortsätter:
– Det är ett område som påminner om där vi är vana att verka inom. Landsbygd med centralorter som är framträdande samt en fjällvärld. Den marknaden är lika bra där vi redan finns.

Miljönärens VD och delägare Andreas Söderqvist, utvecklar resonemanget:
– När vi sedan kontaktades av ledningen för KM Måleri blev det riktigt intressant. Det var ett välskött företag och en spännande region.

Lika nöjd

Patrik Larsson på KM Måleri är lika nöjd:
– Vi har haft en bra dialog. För mig känns det bra att vi nu har blivit klara med affären. Nu får vi chans att växa ytterligare med hjälp av den organisation som finns inom Miljönären.

Detta är Miljönärens 13:e företagsförvärv på 14 år. Under dessa år har företaget upparbetat en framgångsrik köpprocess som även praktiserats den här gången. Huvudregler har alltid varit att samtliga parter ska känna sig nöjda. Samtliga medarbetare ska erbjudas behålla sina anställningar.

I framtiden heter företaget i Jämtland-Härjedalen Miljönären KM Måleri. Alla medarbetarna erbjuds stanna samtidigt som Stefan Persson och Patrik Larsson blir projektledare i Östersund respektive Åre.
– Det fina är att de, till stora delar, redan har en företagskultur som liknar vår inom Miljönären. Nu ska vi fortsätta vår tillväxtstrategi som präglar Miljönären-koncernen, säger Klas Hedlund.