Miljönären
,

Miljönären blir en del av Håndverksgruppen

Miljönären-koncernen, som erbjuder ytskiktstjänster i Dalarna, Värmland, Gästrikland samt Jämtland-Härjedalen har blivit en del av ytskiktskoncernen Håndverksgruppen.
– Vi vill skapa en bred nationell täckning i Sverige för bra bolag inom Håndverksgruppen. Där uppfyller Miljönären de kriterierna, säger Johan Möller, vd för Håndverksgruppen Sverige
.

Han betonar att verksamheterna på de olika orterna, där Miljönären finns i dag, kommer att fortsätta som vanligt och det kommer inte att bli någon förändring för medarbetarna.

Det var 2005 som Klas Hedlund och Andreas Söderqvist köpte Miljönären. Då var det ett måleri i Dalarna som omsatte 39 miljoner kronor och hade 34 anställda.

I dag omsätter Miljönären-koncernen 215 miljoner och har cirka 210 anställda. Koncernen finns i Dalarna, Värmland, Gästrikland samt Jämtland-Härjedalen och erbjuder ytskiktstjänster inom måleri, golv, plattsättning och fönsterrenovering.

– Det har varit en fantastisk resa där vi sedan några år tillbaka bestämde oss för att senast 2024 låta någon annan ansvara för verksamheten. Nu kom den möjligheten och det känns väldigt bra, säger Klas Hedlund, som tillsammans med Andreas Söderqvist, återinvesterar en del av köpeskillingen i Håndverksgruppen.

 

Klas Hedlund och Andreas Söderqvist har sålt Miljönärenkoncernen. Foto: Miljonären

 

Störst i Norden

Handverksverksgruppen bildades i Norge och har som ambition att vara marknadsledande i Norden inom ytskiktstjänster. I dag innehåller koncernen ett hundratal företag i Norge, Sverige och Danmark.

Johan Möller, vd för Håndverksgruppen Sverige, beskriver affärsmodellen där varje företag ska behålla sitt varumärke och regionala profil och möjlighet att utveckla verksamheten. Det skapar också en trygghet bland de anställda.

– Vi tror det finns stora fördelar med att kombinera lokala regionala fördelar som flexibilitet, snabbhet i agerande och stark lokal marknadsposition med fördelarna i en större koncern som exempelvis gemensamma inköp, utbildningar och satsningar inom kvalité och miljö, säger Johan Möller och fortsätter:

– När det gäller Miljönären-koncernen ser vi att det är en mycket välskött koncern som står för en god företagskultur, rätt tjänsteutbud, god affärsetik. Dessutom finns Miljonären geografiskt i attraktiva områden där vi hittills inte haft verksamhet. Fram tills nu är vi starka i Stockholm-Uppsala samt Göteborg-Borås.

 

”Bra tillfälle”

Andreas Söderqvist, som varit delägare i Miljönärenkoncernen tillsammans med Klas Hedlund, säger att detta blev ett bra tillfälle att driva vidare koncernen som en del av Håndverksgruppen.

– Vi ser att den här affären är en möjlighet att ytterligare utveckla och uppgradera verksamheten, samtidigt som det innebär en trygghet för våra medarbetare.

Andreas kommer att fortsätta som VD i Miljönären-koncernen. Klas Hedlund fortsätter sin roll i Miljönären på samma sätt som tidigare, kommer han även arbeta med frågor kopplade till Håndverksgruppens fortsatta expansion i regionen och i Sverige.

 

Fakta/Håndverksgruppen

Huvudkontor: Oslo.

Verksamheten: Inleddes 2012 och koncernen bildades formellt 2020.

Övrigt: Ett hundratal företag ingår i koncernen.

Totalt har Håndverksgruppen cirka 3 200 anställda och omsätter cirka fem miljarder kronor

I Sverige omsätter företaget cirka 1,5 miljarder kronor och har cirka 800 anställda.