,

Spännande plattsättning i norra Dalarna

Att komma in på marknaden för plattsättning i norra Dalarna. Det är ett viktigt uppdrag för Joakim Gimell, projektledare för plattsättning med utgångpunkt från Mora.
– Vi har inte haft några stationerade plattsättare här uppe tidigare. Nu gäller det för oss att bryta ett mönster på marknaden, säger han.

I höstas inleddes Miljönärens satsning på att etablera tjänsten plattsättning i norra Dalarna. Tidigare kom plattsättningarna i den här delen av länet från Falun. Men nu bestämde Miljönären sig för att komma närmare marknaden.

Joakim Gimell, som tidigare varit plattsättare i Falun, fick i oktober 2022 tjänsten som projektledare för plattsättning och golv i Mora.

– Det var spännande och kul att hoppa på det jobbet. Bland annat att få vara med om att starta något nytt. Nu har vi två plattsättare och en lärling som utgår från Mora. Det har vi inte haft tidigare, säger Joakim Gimell.

Joakim Gimell är MIljönärens projektledare för golv och plattsättning i Mora.

Jätteområde

Han fick ansvaret för ett geografiskt jätteområde som sträcker sig från Djurås i söder till Idre i norr. Från Sälen i väster till Orsa i öster.

– Det är ett stort område, konstaterar Joakim Gimell med ett leende.

Men den stora utmaningen är att komma in på marknaden.

– Tidigare har vi ju inte haft några stationerade plattsättare i Mora. Samtidigt har många byggare haft sina etablerade samarbetspartners. Det gäller att komma in där. Att bryta ett mönster. Nu rullar det på, säger Joakim Gimell.

 

Paketlösningar

I det sammanhanget är han glad över att Miljönären kan erbjuda paketlösningar i form av måleri, golv och plattsättning:

– Folk tycker det är smidigt att vi kan erbjuda en helhetslösning från samma företag. Det är en stor fördel för oss.

När det gäller området golv konstaterar Joakim Gimell att här ligger Miljönären väl framme i positioneringen på marknaden:

– Det är mer inarbetat med golv och vi har mer kontakt med byggarna och ramavtal med bland annat Leksands och Orsa kommuner, säger Joakim Gimell och berättar att Miljönären har två golvläggare stationerade i Leksand, tre i Rättvik och två i Mora.
När det gäller Mora är deras arbetsområde bland annat de starkt växande marknaderna i Sälen och Idre. Där ser han också spännande framtidsmöjligheter för plattsättarna.