I slutet av förra året stod Benny Hansson inför ett vägval i sitt yrkesliv inom måleriet. Kroppen började ta stryk och han insåg att en förändring var nödvändig. Då fick han chansen att bli projektledare på Miljönären KM Måleris kontor i Östersund.

– Kroppen orkade inte. Jag var mentalt beredd på att göra något annat och gå vidare. Därför kom den här möjligheten perfekt, berättar Benny Hansson.

Han hade varit målare i KM Måleri i många år när frågan kom i november 2022: ”Vill du bli projektledare i nya Miljönären KM Måleri?

Benny Hansson såg det som en perfekt möjlighet att både ta hand om sin kropp och vara kvar inom måleribranschen. Därför var det lätt att tacka ja.

Speciell känsla

Men Benny Hansson erkänner att det var en speciell känsla att bli chef över sina gamla arbetskamrater.

– Det kändes ovant att få en annan roll mot sina arbetskamrater som man jobbat tillsammans i så lång tid. Men det gick bra.

Hur har det nya jobbet varit?
– Riktigt roligt. Jag har hållit på med kalkyler och räknat på jobb. Helt andra arbetsuppgifter jämfört med tidigare, när jag var målare. Samtidigt har Miljönärenkillarna från huvudkontoret var supertrevliga och hjälpsamma, svarar Benny Hansson.

Rustar för framtiden

Han har nu stort fokus på att rusta ”sin del” av verksamheten inför den kommande tiden som kan bli en utmaning med en konjunktur som sviktar:

– Det gäller att vara på hugget på alla jobb som kommer ut på marknaden. Jag tror absolut att det kommer att vända. Vi är en stor koncern med mycket kunskap och resurser. Det är en stor fördel i det här sammanhanget.

Stefan Persson och Benny Hansson tror på framtiden för Miljönären KM Måleris i Östersund.