Emil Renström och Linus Runnberg visar hur fint balkonggolvet blir efter renoveringen.

Nu erbjuder Miljönären balkongrenoveringar. En tjänst som verkligen uppskattas på marknaden.
– Detta har vuxit till en stor grej. Vi kör hela programmet, säger Kai Kinnunen, projektledare på Miljönären.

Miljönären har varit i kontakt med balkongrenoveringar förut. Men då har Miljönären varit underleverantör åt ett annat byggföretag. En roll som fungerade bra tills det uppstod en chans att utveckla den verksamheten.

– Vi såg att det var möjligt att göra det själv. På det viset har vi kunnat arbeta fram ett koncept som uppskattas av kunderna. Det är våra målare som gör jobbet, säger Kai Kinnunen.

Enkelt och effektivt
Processen är enkel och effektiv. Byggställningar monteras, därefter kan målarna ta sig till balkongerna från utsidan.

– Poängen är att vi kan göra jobbet utan att störa de som bor i de aktuella lägenheterna. De kan bo kvar som vanligt, samtidigt som vi gör jobbet, säger Kai Kinnunen.

Så går det till
Själva jobbet går ut på att det gamla balkonggolvet slipas och därefter görs fyra behandlingar med grundfärg och toppstrykningar med valfri färg.

– Då blir det ett kanongolv, som både är snyggt, halkfritt och säkert. Detta passar också bra till trappor och källarnedfarter, berättar Kai Kinnunen.

Bland kunderna finns både allmännyttan och bostadsrättsföreningar.

Tunabyggen på hugget
Anders Björklund berättar att det finns fler balkonger inom Tunabyggen som är i behov av renovering:

– Vi har många äldre fastigheter där det absolut finns jobb de närmaste åren med att renovera balkongerna. På Tunabyggen har vi inte snålat in på underhållet. Vi har avsatt pengar för detta till nästa år. Det går inte att vänta för länge med renoveringarna för då kan det bli jättestora pengar.

På bilden syns Emil Renström och Linus Runnberg, som visar hur fint balkonggolvet blir efter renoveringen.