Mattias Johansson tar över som ny VD för Miljönären.

Mattias Johansson, från Borlänge, blir ny vd i Miljönären som är ett av Sveriges största ytskiktsföretag.
– Jag känner en stor ödmjukhet och kommer nu att verka för att Miljönären ska fortsätta vara det stora företaget, nära kunden. Ingen kund är varken för stor eller för liten för oss, säger Mattias Johansson.

På senare tid har det hänt mycket inom Miljönären, som erbjuder tjänster inom bland annat måleri, golv, samt plattsättning. För ett år sedan blev det klart att norska koncernen Håndverksgruppen köpte Miljönären-koncernen av Klas Hedlund och Andreas Söderqvist.

Sedan dess har Klas Hedlund arbetat med förvärv och tillväxtfrågor inom Håndverksgruppen. Nyligen blev det klart att Andreas Söderqvist blir regionchef för Håndverksgruppens region norr, där också Miljönären ingår. Det innebär att han nu efterträds av Mattias Johansson, som vd på Miljönären-koncernen.

– Det var smickrade att få frågan och jag känner en stor ödmjukhet, säger Mattias Johansson.

Målerikarriär
Han började som målare 1994 inom Måleriforum, som blev uppköpt av Miljönären 2011. Då blev Mattias Johansson projektledare i Falun och Borlänge för att senare tilldelas tjänsten som arbetschef inom måleridelen för kontoren i Falun, Borlänge och Ludvika.

En del av arbetet har också inneburit att han varit samordnare för de kunder som beställt flera ytskiktstjänster till samma projekt.

– Där ser vi att det uppskattas med en gemensam kontakt för samtliga ytskikt, säger Mattias Johansson.

Hur kommer det att märkas att du blir vd i Miljönären?

– Jag kommer inte att förändra saker för förändrandets skull. Vi gör mycket som är bra i dag. I framtiden handlar det om att förfina detta. Det gäller att se detaljer som kan bli ännu bättre, svarar Mattias Johansson, som börjar tjänsten den 1 februari.

Då är det dags för en tour till alla kontor inom Miljönärens geografiska yta.

– Jag känner redan de flesta i organisationen, men vill ändå träffa så många som möjligt och få en uppfattning hur varje kontor ser på Miljönären i dag.

 

Fakta / Mattias Johansson
Bor: Borlänge.
Ålder: 48.
Familj: Fru och två vuxna barn.
Fritidsintressen: Cykla mountainbike och åka långfärdsskridsko.
Yrkesbakgrund: Började som målare 1994 och har sedan varit projektledare och arbetschef inom måleri.