En utmaning utöver det vanliga

Uppdraget löd: ”Renovera en gammal privatvilla i Falun från förra sekelskiftet! En barnfamilj ska bo där!”

Miljönären fick ett uppdrag att renovera en villa i Falun från förra sekelskiftet. Det handlade om arbete inom golv, målning och fönster.
 När medarbetarna från Miljönären kom dit såg de att allt var totalt förfallet. I dag, två år senare, är den klassiska villan i nyskick. Miljönären har gjort jobbet på uppdrag av Byggtjänst.

Anders Tynell och Danne Backman är två av Miljönärens mest erfarna privatmålare, som här insåg att detta skulle det bli en utmaning utöver det vanliga.

– Det gällde att ha en tydlig plan för arbetet och kunskap med sig i projektet, annars kunde det gå fel. Vi har hela tiden tänkt på att här ska det bo en barnfamilj.

Danne Backman fyller i:

– Det gällde att göra rätt från början. Blev det fel backade vi direkt och gjorde om.

Fredrik Vejgården, som ska bo i huset tillsammans med sin familj, är nöjd efter att ha följt arbetet i detalj:
– Jag har kanske uppfattats som petig, men vill att det ska bli riktigt bra. Vi har varit tydliga med att de bästa inom varje yrkesgrupp ska arbeta med projektet. I det sammanhanget kan jag konstatera att arbetet fortlöpt på ett kontrollerat sätt. Det har varit en låg stressnivå.

I det här sammanhanget ska det noteras att Byggtjänst anlitade Miljönären för måleriarbetet.
Här bilder som visar detaljer i villan före och efter renovering.

 

Vardagsrum före

Vardagsrum efter

Trappuppgång före

Trappuppgång efter

Badrum före

Badrum efter