Miljönären har ramavtal med Tunabyggen
, ,

Kommunala fastighetsbolag tänker långsiktigt

Inom Miljönären finns en stor tacksamhet mot flera kommunala fastighetsbolag som anpassar uppdragen på ett bra sätt i dessa pandemitider.
– De är fantastiska och gör en mycket bra samhällsinsats, säger Jan Stenström, produktionschef på Miljönären.

Det handlar om svårigheten att utföra vissa renoveringsarbeten, som bland annat omfattar hyreslägenheter. Pandemin innebär stora problem att göra sådana jobb där hyresgäster bor. Då är det oftast enklast att bara avvakta tills det kommer bättre tider. Men det är här som flera kommunala fastighetsbolag tänker ett steg till för att hitta lösningar.

– Då får vi andra jobb som att i allmänna ytor måla och renovera trapphus, källargångar och tvättstugor. Det är fantastiskt bra och innebär en viktig samhällsinsats som inte bara betyder att måleriet utan många andra liknande företag kan överleva, säger Jan Stenström.

Tänka långsiktigt med fastigetsrenovering

Ett av dessa fastighetsbolag är Tunabyggen i Borlänge:
– Vi har tänkt på detta och tycker det är viktigt att de firmor som vi har ramavtal med också har uppdrag. Om vi inte ger dem jobb i dag finns de inte kvar om ett år då vi också behöver dem. Det gäller att tänka långsiktigt, säger Karin Dahlström, fastighetsförvaltare på Tunabyggen.

Hon berättar att det flera gånger skett omprioriteringar från lägenheter till allmänna utrymmen. Något som är viktigt för fastigheterna.

– Flera av våra fastigheter har ett underhållsbehov och detta är en chans för oss att hålla efter det. På sommarhalvåret finns också behov av ett yttre underhåll, så dessa omprioriteringar fungerar bra och alla blir nöjda, säger Karin Dahlström.

Karin Dahlström, fastighetsförvaltare på Tunabyggen, tänker långsiktigt i samarbetet med måleri- och byggföretag.