Fönsterrenovering BRF Backagårdarna Falun
, ,

Fönsterrenovering Brf Backagårdarna

Mitt i Falun ligger Brf Backagårdarna. En bostadsrättsförening med vackra fastigheter och en klassiskt traditionell boendekänsla. För en tid sedan beslutade styrelsen att det var dags att renovera 250 fönster. Nu har det arbetet kommit i gång på allvar.

Miljönären fick uppdraget att genomföra projektet under en period på tre år. Ett mycket stort uppdrag för Miljönärens avdelning för fönsterrenovering, vilket är resultatet av ett flera års samarbete mellan Miljönären och bostadsrättsföreningen. Under den tiden har det skapats förtroende som nu är viktigt i detta projekt.

– Det är roligt att vi och föreningen fungerar så bra tillsammans. Samtidigt inser de fördelarna av att renovera fönstren istället för att byta dem, säger projektledare Lars Engström.

Efter inledande målning i trapphusen har nu själva arbetet med fönsterrenoveringen kommit igång ordentligt. Här finns en extra utmaning eftersom Miljönärens medarbetare måste gå in i varje lägenhet för att kunna ta ur och sedan sätta tillbaka fönstren.

– Då gäller det verkligen för oss att ta extra hänsyn, speciellt i dessa Corona-tider. Det har gått bra och även där känns det som vi har ett bra samarbete, säger Lars Engström.

Fakta/Uppdraget: Brf Backagårdarna i Falun

  • Renovering av 250 fönster under en period av tre år
  • Viss målning i trapphus