Renovering i BRF
, ,

Miljönärens ödmjukhet – viktigt för Brf Fridhem

Nu har Miljönären inlett den tredje och sista renoveringsetappen av Brf Fridhem i Borlänge. För att möta föreningens önskemål på bästa sätt föreslog Miljönären att dela upp projektet i tre omgångar, vilket inneburit en etapp per sommar.

– För oss är det alltid viktigt att presentera förslag som stämmer överens med varje bostadsrättsförenings önskemål. Det gäller pris, genomförande och medlemmarnas boendesituation under projektet, säger Mattias Johansson, som är projektansvarig.

Här handlade det om utvändig målning av 28 fristående hus, samt målning av fönster.

När det gällde fönsterkarmarna var Miljönärens målare tvingade att gå in i varje bostad. Något som gjordes med största hänsyn.

Efter två somrar har Miljönären nu inlett det tredje och sista etappen i området.

I samband med en intervju i Miljönärens tidning Färgtrycket, som publicerades hösten 2020, berättar föreningens ordförande, Emma Agneteg, att efter personliga möten och genomgång i styrelsen bestämde Brf Fridhem att Miljönären skulle få uppdraget:

– De (Miljönären) hade de delar i offerten som vi efterfrågade. Deras helhetsintryck var proffsigt. För oss kändes det rätt, berättar hon.

Men det fanns en annan viktig orsak till att Miljönären fick uppdraget. Det handlade om ödmjukhet från Miljönäsens sida:

– Ingen i vår styrelse är proffs på byggen och underhåll. Därför var det viktigt för oss att vi verkligen kunde ställa jättedumma frågor till dem. Miljönären hade den insikten. De signalerade förståelse att vi var lekmän och förklarade upplägget av projektet så vi förstod, säger Emma Agnesteg.

Hon berättar att från styrelsens sida har de konstaterat att arbetet fungerat bra under de två inledande etapperna. En enda anmärkningen var ett par missförstånd med byggnadsställningar. Något som dock blev snabbt uppklarat.

Och under sommaren 2021 är det alltså dags att genomföra den tredje och avslutade etappen. Därefter har Brf Fridhem i Borlänge fått ytterligare ett lyft.

 

Fakta/Uppdraget: Brf Fridhem i Borlänge

  • Yttre målning av 28 fristående hus samt målning av fönster
  • Uppdraget delades in i tre etapper för att motsvara bostadsrättsföreningens önskemål