Plattsättning på restaurang i Falun gjord av Miljönären
, ,

Miljönären kaklar ny restaurang

På Åsgatan, mitt i centrala Falun, där det tidigare låg en sportaffär, öppnas snart en restaurang och bar där det samtidigt ska gå att spela boule. Ett ovanligt koncept, som varit framgångsrikt i bland annat Stockholm, som nu etableras i Falun.

Kommande gäster kommer snabbt att upptäcka det fina gröna kakel som pryder området kring baren. Miljönären ansvarar för den kakelsättningen, liksom det kakel och klinker i restaurangköket. På toaletterna kommer gästerna också kunna se mönsterläggningen, som Miljönären skapat på golvets klinker.

– Detta kommer att bli riktigt fint, säger Jörgen Marcus, Miljönärens projektledare för kakel och klinker. Han berättar samtidigt den stora utmaningen som präglar konceptet:

– Det är så många krokiga väggar. Inte en enda vägg är rak. Då blir det extra utmaning att göra en bra mönsterläggning. Men det har gått bra.

På bilden syns Jörgen Marcus och en av Miljönärens kakelsättare som kaklar en av väggarna vid baren.